Ryke Rally

Ryke Rally

Midsommardansen 2017-05-13

Tävlingar 2012Posted by Ryke Rally 13 May, 2017 17:33
Idag här vi varit i Ljungby och kört tävlingen Midsommardansen. Vi hade startnummer 59 och körde ut mot första sträckan vid 12:30 ungefär.

Första sträckan gick väl inte riktigt med det tempot som vi hade velat, varken Carl eller jag var nöjda med sen sträckan.
På sträcka två blev vi ned vinkade efter att ett ekipage hade åkt av, men när vi kom fram hade de lyckats få undan bilen. Efter det klickade något till hos Carl och han körde riktigt bra.
SS 3 fortsatte vi i samma tempo och det började kännas riktigt bra i bilen. Efter SS 3 var det dags för service, lite mat och bensin så var vi på banan igen.
På SS 4 och 5 fortsatte Carl i ett riktigt bra tempo, tyvärr lyckades inte jag lika bra med min uppgift och kom av mig samt att jag var lite sen i någon not, men publiken fick nog se ett häftigt ställ iallafall.

Vi kom 4 i klassen och nästa tävling är Sydrallyt den 27 Maj.

  • Comments(0)//blogg.rykerally.se/#post74

Silverkongen 2017-04-22

Tävlingar 2012Posted by Ryke Rally 25 Apr, 2017 15:30

I helgen körde vi tävlingen Silverkongen som ingick i DM och SSRC. Det var 7 st sträckor mellan Älmhult och Kristianstad med start och mål i Älmhult. Vi var 10 startande i vår klass och ca 170 totalt.

SS 1 var vi inte riktig nöjda med var för mycket tvekande, SS 2 gick lite bättre men vi hängde fortfarande inte riktigt med de i täten. SS 3 och 4 fortsatte på samma sätt vi ökade farten och fick bättre känsla i bilen sträcka för sträcka men det fick bevisligen även våra konkurrenter för vi låg ett par sekunder efter hela tiden.

Servicen var lugn för servicepersonalen för det ända som behövdes var lite bränsle och lätt igenom gång av bilen.

SS 5 och 6 gick bättre vi hade ökat farten och på SS 6 var vi bara 8 sekunder ifrån ”Omöjlige Ottosson” som var snabbast på sträckan. SS 7 som var dagens längsta sträcka gick felfritt och inför sista sträckan hade vi ca 3 sekunder upp till 7 platsen. Men trots friskt satsat av Carl så slutade vi på en 8 plats i klassen och på en 89 plats totalt i rallyt.

Nästa rally är Midsommardansen den 13 Maj.  • Comments(0)//blogg.rykerally.se/#post73
Next »